Enguany el festival gaudirem d’una novetat, el DBF Junior, un espai en què les noves generacions d’ornitòlegs podran exposar la seva visió sobre aquest món i explicar els seus projectes.
Per aquesta edició hem buscat persones que no només comparteixen passió pels ocells sinó que, a més a més, estan duent a terme algun projecte personal que hem considerat especialment interessant.

Els i les joves que ens acompanyaran aquest #dbf22 son els següents:

Construcció de caixes nius per a millorar els hàbitats del ocells – Guillem Iturbe
10:30 a 11:00h – Carpa 2 – Català
A la seva xerrada en Guillem explicarà com ve tenir la idea de fer aquest projecte en que construeix caixes nius per millorar els hàbitats dels ocells. També ens desvelerà com ho ha fet per a construir les caixes niu de manera que es puguin treure el màxim diners amb cadascuna d’elles, i com els diners recaptats seran donats a l’ICO per ajudar a que aquesta associació pugui desenvolupar els seus projectes.

Conèixer per estimar i protegir – Maria Mira
11:00 a 11:30h – Carpa 2 – Català
La Maria començarà explicant-nos com va començar amb tot plegat i quina ha estat la seva trajectòria com també el que té entremans de cara a un futur proper. Tot vinculat amb un dels seus objectius principals i que és concienciar tant a ornitòlegs, aficionats o a qualsevol persona, de tot el que tenim al voltant i poc a poc poder fer que la natura s’estimi i es protegeixi.

El canyissar de Tona – Genís Cunill
11:30 a 12:00h – Carpa 2 – Català
L’hàbitat que proporciona el Canyissar de Tona és únic i insòlit a la comarca d’Osona. Fins a dia d’avui, s’hi ha documentat multitud d’excepcionals observacions d’aus, micromamífers, odonats i plantes. Davant l’amenaça de l’ampliació del polígon, en Genís ha realitzat un mostreig multitaxonòmic (aus, micromamífers, mamífers, odonats i plantes) per tal de conèixer l’estat ecològic actual del canyissar mitjançant una monitorització completa a través del fototrampeig, censos periòdics, una estació SEMICE, etc, i així poder argumentar una defensa contundent.

Ocells d’ Espanya. Guia fotogràfica d’ identificació – Carlos Pérez Naval
12:00 a 12:30h – Carpa 2 – Castellà
El jove fotograf de Terol ens vindrà a explicar el seu primer projecte resultant de 10 anys darrera la càmera. Una guia de camp extremandament completa amb imatges per a la identificació i informació de dades biomètriques, fenologia i estat de conservació; un mapa de distribució; i un text breu amb indicacions sobre les preferències d’hàbitat i comportaments singulars. En resum, la primera guia de camp totalment basada en les fotografies com a eina per a la identificació de les aus d’Espanya, un país amb una riquesa ornitològica excel·lent no només en el context europeu, sinó en tot el Paleàrtic occidental.

El paper de les noves generacions en l’ornitologia catalana – Artur Morales & Otger Fortià
12:30 a 13:00h – Carpa 2 – Català
L’Artur i l’Otger són dos joves vinculats al món de l’ornitologia. El primer és creador del Grup Ornitològic Garrriguenc mentre que el segon del grup Birding Junior, amb el que organitzen trobades de joves birders. A la seva xerrada ens explicaran la seva experiència individual i grupal, la d’un projecte que es va forjant dia a dia i que pot aportar, de ben segur, una major implicació i interès de les noves generacions envers la natura i en concret l’ornitologia.
Amb el suport de:
