La desembocadura de la Tordera, és una zona humida d’especial valor natural, situada entre el Delta de l’Ebre, el del Llobregat i els Aiguamolls de l’Empordà.
El temporal Glòria del 2020 va refer en part, la seva malmesa geomorfologia del delta i la sobtada aparició de la Covid, va forçar la regulació de l’accés de l’espai.
Molt ràpidament, l’ornitofauna es va adaptar a les noves circumstàncies, i els ajuntaments van veure la necessitat de perllongar aquesta regulació més enllà de la pandemia. Aquest canvi d’actitud va ser accelerat per un canvi de percepció, que habitants tant de Malgrat com de Blanes, tenien de l’espai, en gran part gràcies a les xarxes socials, persones implicades i una associació naturalista (NatMonT).
Ara dos anys després, la millora de l’espai és innegable si atenem als ocells, algunes espècies com el corriol camanegre (Charadrius alexandrinus) han tornat a reproduir-s’hi 26 anys després. Encara però, queden fils per lligar com a futura gestió de l’espai. Enric Badosa i Elena Farré que pertanyen a aquesta entitat local (NatMont) ens explicaran tots els detalls sobre la situació actual d’aquest espai natural.
