En aquest #dbf22 volem que la ciència ciutadana hi jugui un paper fonamental i per això hem programat una sèrie d’activitats relacionades amb aquesta qüestió.
Al marge de la taula rodona, moderada per la Laura Force del CREAF, que tindrà lloc a l’espai Àgora el dissabte a les 13:00 h, us proposem un parell més de novetats que esperem que us engresquin.
Els Ocells del DBF
Durant els 7 caps de setmana en què es van dur a terme les 7 edicions anteriors del festival, a ornitho.cat es van registrar 221 espècies diferents d’ocell, des d’algunes tan comunes com el bernat pescaire o el gavià argentat, com d’altres accidentals com ara la xivitona maculada del 2014 o el territ cuablanc del 2017.
Volem veure quantes n’aconseguim identificar enguany i si, entre tots, som capaços d’apropar-nos a aquesta xifra. Amb totes les dades que rebem al portal, ja siguin llistes completes, parcials, dades casuals, de mortalitat, etc., anirem actualitzant un marcador visible a l’estand de l’ICO i a la carpa 1 abans de cada conferència per veure, en acabar el festival, quantes espècies hem pogut observar.
Participa!
Cursa Ornitho-DBF
Per tal d’esperonar els assistents al festival a entrar observacions d’ocells al portal ornitho.cat i, d’aquesta manera, promocionar la participació en projectes de ciència ciutadana, hem preparat un concurs anàleg a la ja famosa Cursa Ornitho-Swarovski.
L’hem anomenat Cursa Ornitho DBF i consisteix a introduir llistes completes de com a mínim 30 minuts, durant els 3 dies de festival, dins de l’àmbit del Delta de l’Ebre. Es comptaran totes les llistes que tinguin les característiques abans esmentades, tant si s’han fet directament a ornitho.cat, com si s’han penjat a través de l’app. Naturalist.
Entre totes les llistes rebudes sortejarem, la setmana després del festival, entrades, activitats i allotjament per a dues persones per a la pròxima edició del Delta Birding Festival.
