Ara que tots plegats encara estem patint els efectes devastadors d’una pandèmia que ha suposat pagar un peatge altíssim pel que fa al nombre de vides que s’ha endut, però també als bilions d’euros que s’estan gastant per combatre-la. Ens preguntem si hi podem fer alguna cosa perquè això no torni a passar. Podem evitar que després d’aquesta en vingui una altra, de pandèmia? Seran les infeccions l’assot de les generacions futures?
Entrarem en aquestes qüestions amb Fernando Valladares, investigador del Consejo Español de Investigaciones Científicas (CSIC) i professor associat de la Universidad Rey Juan Carlos (Madrid), especialitzat a avaluar els efectes del canvi climàtic, però també és un excel·lent comunicador tal com podreu veure si feu una cerca a les seves xarxes socials.
A la seva conferència al festival, destacarà la importància de la biodiversitat en el seu paper com a tallafoc entre els contagis o disminuint la càrrega viral, la qual cosa faria menys probable que els patògens saltin a l’espècie humana. En definitiva, com diu ell mateix, la vacuna més eficaç és tenir una natura funcional.
No us perdeu aquesta xerrada perquè segur que serà reveladora!