La Nadja Weisshaupt treballa actualment a l’Institut Meteorològic Finlandès i està especialitzada en l’estudi del moviment animal a gran escala, tant d’ocells, com d’insectes i ratpenats, a través de radars meteorològics.
Mitjançant el funcionament en xarxa de 70 d’aquests radars es poden obtenir dades sobre aerofauna sense precedents, tant en l’àmbit regional com continental. Si bé l’ús dels radars per aquests menesters data de la dècada dels 60 del segle passat, la millora tecnològica permet en l’actualitat aconseguir dades quantitatives, és a dir, de biomassa, molt més fiables que aleshores.
No obstant això, l’ús de radars meteorològics té alguns punts febles, sense anar més lluny la identificació de tots aquests animals a escala específica. És per aquest motiu que la Nadja està investigant com integrar les dades generades pels projectes de ciència ciutadana arreu d’Europa, que sí que permeten la identificació a nivell específic, amb les obtingudes gràcies als radars meteorològics.
D’altra banda, el projecte GloBAM, en què participa la Nadja, també pretén identificar la incidència de factors com ara la meteorologia, l’hàbitat, l’enllumenat artificial o les instal·lacions d’aerogeneradors en els patrons observats de flux de biomassa de migrants aeris.