Cinquanta milions d’anys d’evolució dels passeriformes

Cinquanta milions d’anys d’evolució dels passeriformes

23-07-2021
Cinquanta milions d’anys d’evolució dels passeriformes

Per Alström és professor i investigador del Departament d’Ecologia i Genètica de la universitat d’Uppsala i de l’Institut de Zoologia de l’Acadèmia de les Ciències Xinesa.

La seva línia de principal de recerca es centra en les relacions genètiques entre Passeriformes mitjançant l’anàlisi d’ADN, les vocalitzacions que emeten i com s’assemblen morfològicament entre ells.  Aquestes característiques les combina amb les dades ecològiques, de distribució i de comportament, de manera que li permet obtenir una taxonomia integrada. 

Les seves investigacions, l’han portat a descobrir noves espècies a Àsia com Zoothera salimalii Locustella chengi entre les recents, com també ha redescobert on cria l’enigmàtic Rossinyol Gorgnegre (Calliope obscura) a les muntanyes Qinlin, al centre de la Xina.  A més a més, és coautor del libre “The Largest Avian Radiation“.

A la seva conferència al festival ens proposa fer tremolar la classificació taxonòmica de les més de 6.200 espècies d’ocells passeriformes que es coneixen al món. Ens descobrirà el parentesc entre espècies que fins ara crèiem ben allunyades entre si pel seu aspecte i àrea de distribució i a la vegada ens revelarà que algunes que aparentment semblen ben properes, potser ho són però no per un ancestre comú…

Dintre de:

Notícies

Altres notícies relacionades

Deltabirding Festival
  • Organitzadors principals

  • Organitzador associat

PATROCINADOR GLOBAL DEL FESTIVAL

Suport Institucional

Delta Birding Festival
Tickets Delta Birding Festival