Al #dbf22 gaudim molt de les presentacions de fotògrafs de fauna que ens acosten a hàbitats llunyans i ben diferents dels que tenim al nostre voltant. Enguany en gaudirem per partida doble i quasi que podríem dir que en pols oposats ja que de les muntanyes i deserts de l’Iran als boscos tropicals de Panamà hi ha de tot menys coincidències!
Ali Alieslam és un guia professional iranià especialitzat tant en ornitologia i fauna com en muntanya i trekking que a més combina aquesta feina amb la fotografia. El fet que passi bona part de l’any visitant els espais naturals més prístins del seu país li dona manta oportunitats d’aconseguir extraordinàries imatges dels paisatges i la fauna. I Iran segueix essent un gran desconegut per a molts de nosaltres que poc sabem de la seva gran diversitat d’hàbitats i fauna!
I Panamà ha esdevingut en els últims anys una nova meca dels ornitòlegs àvids pels ocells tropicals. És un país molt menys extens, però que inclou una barrera biogeogràfica notable que comporta que la seva biodiversitat sigui extraordinàriament rica per la poca extensió que ocupa. La meitat oest del país, atresora bona part de l’avifauna pròpia de centre Amèrica, però a mesura que ens acostem a Colòmbia, més enllà del famós canal, l’avifauna cada vegada és més la pròpia del continent sud-americà. Ignacio Yúfera fa anys que hi viu i es dedica a fer fotografies de les espècies més emblemàtiques d’aquest país. I com diu el títol de la seva presentació, ens mostrarà des dels minúsculs colibrís de les zones muntanyoses fins a l’imponent àguila harpia, la més gran del continent i una de les més poderoses de la terra.
Caldrà amb els ulls ben oberts a les dues conferències perquè d’elles en traurem les 20 imatges del concurs Lynx ID Challenge, consistent a identificar correctament tantes espècies com sigui possible.
