La ciència ciutadana al dbf22

La ciència ciutadana al dbf22

06-09-2022
La ciència ciutadana al dbf22

La ciència ciutadana consisteix en un mètode d’obtenció de dades de caràcter científic que es basa en la participació de científics aficionats els quals, mitjançant la participació en diferents projectes, obtenen informació que s’utilitza per a donar resposta directa als problemes de conservació. Aquest fet permet que la societat civil sigui determinant a l’hora d’elaborar polítiques de conservació de la biodiversitat.

Sense anar més lluny, el desembre de 2021 es va publicar el 3r atles dels ocells nidificants de Catalunya, les dades del qual van ser aportades, principalment, per més de 1250 ornitòlegs afeccionats que es van fer càrrec, tant de bona part de la feina de camp com, posteriorment, de la redacció dels textos de les espècies. Projectes com aquest, o com el colossal European Breeding Bird Atlas 2 publicat l’any anterior, no haurien estat possibles de cap manera sense la participació de milers de persones que desinteressadament van compartir les seves observacions quan sortien al camp.

A l’espai Àgora volem parlar de ciència ciutadana i per això, amb la moderació de la Laura Force del CREAF, rebrem els responsables d’alguns dels principals portals que s’utilitzen per compartir dades faunístiques a Catalunya: Ornitho, Ebird, Trektellen, EuroBirdPortal i Biodiversidad Virtual, perquè ens expliquin quines particularitats té cadascun d’ells i com es poden buscar sinergies que acabin afavorint l’ús de les dades que es generen en benefici de la conservació de la biodiversitat.

Noticia-ciencia-ciutadana-dbf22

Dintre de:

Notícies

Altres notícies relacionades

Deltabirding Festival
  • Organitzadors principals

  • Organitzador associat

PATROCINADOR GLOBAL DEL FESTIVAL

Suport Institucional

Delta Birding Festival