Les conferències dbf22: mítiques, diverses i completes

Les conferències dbf22: mítiques, diverses i completes

13-07-2022
Les conferències dbf22: mítiques, diverses i completes

Cada edició del Delta Birding Festival s’ha caracteritzat per un programa de conferències sobre ornitologia, conservació i altres temes vinculats a la Natura que ha despertat un gran interès gràcies als autèntics mites de l’ornitologia europea que han acceptat la nostra invitació. I enguany no serà menys, ans al contrari, serà més!

David Sibley, l’autor de textos i il·lustracions de la famosa “Sibley Bird Guide” dels ocells de Nord-Amèrica vindrà per primera vegada a Europa a explicar un tema important i sensible entre els ornitòlegs: què ens pot induir a errors quan intentem identificar espècies difícils al camp. També és excepcional la presència de Lukas Jenni i Raffael Winckler, els pares dels estudis de la muda dels ocells i les tècniques per determinar-ne l’edat.

D’altra banda, Núria Al khelaifi ens vindrà explicar els estudis previs que han determinat la viabilitat del projecte de reintroducció del linx ibèric a Catalunya dins l’estratègia global per assegurar la pervivència d’aquesta espècie tan amenaçada. També volem destacar l’estrena d’un documental sobre el Green Birding, amb Ponç Feliu com a protagonista en el seu periple de “birding” ciclista recorrent Catalunya de Nord a Sud, o l’estudi científic que Nadja Weishaupt, de la universitat de Helsinki, que amb tècniques de Big Data compara les dades de la migració dels ocells que donen els radars meteorològics i les nombroses aportacions que fan els ornitòlegs a les diferents plataformes d’internet com “Ornitho” i “eBird”.

La fotografia de natura sempre té cabuda al festival i enguany els protagonistes seran en Ali Alieslam, gran naturalista i fotògraf iraní, que ens acostarà l’extraordinària riquesa natural del seu desconegut país, i l’Oriol Alamany que en els darrers tres anys ha documentat gràficament i amb gran mestratge els estudis i treballs que es fan per la conservació d’una de les joies ornitològiques del Mediterrani., la baldriga balear.

I encara molts més, com en Killian Mullarney que ens vindrà a presentar la tercera edició de la afamada Collins Bird Guide, na Mª del Mar Serrano i els seus estudis sobre els efectes del canvi climàtic en ocells que viuen en ambients freds, en Stanislas Wroza, abanderat de les noves tècniques de gravació passiva dels ocells que migren de nit, i dues conferències de temes més propers, una sobre el seguiment de la creació pel temporal Glòria del nou delta de la Tordera, una altra sobre com ha nascut la primera reserva de rapinyaires nocturns a Catalunya.

Amb aquest elenc de participacions, una vegada més tindrem un irresistible programa de conferències!

Noticia_Confes

Dintre de:

Notícies

Altres notícies relacionades

Deltabirding Festival
  • Organitzadors principals

  • Organitzador associat

PATROCINADOR GLOBAL DEL FESTIVAL

Suport Institucional

Delta Birding Festival
Tickets Delta Birding Festival