En Marcel Gil és ornitòleg i anellador expert amb experiència en campanyes de migració, tant a Catalunya com a l’Observatori de Falsterbo, Suècia, i en Guillermo Rodríguez, és ornitòleg especialitzats en ocells costaners i rapinyaires.
Durant els darrers anys, l’estudi detallat de les aus limícoles ens ha permès entendre les seves rutes migratòries a nivell de població, posant en valor algunes zones ibèriques que constitueixen punts de descans per a determinades poblacions amenaçades, com ara el territ variant bàltic Calidris alpina schinzii.
En altres casos, també ens ha permès constatar la màgia de la migració de les limícoles, al comprovar que les nostres zones humides són lloc de pas o hivernada d’exemplars provinents de més enllà del centre de Sibèria, i observar, en temps real, processos de colonització que encara són actius. I tot plegat mentre es gaudeix d’unes aus precioses, ja sigui amb els seus acolorits plomatges nupcials o en les games d’escamats delicats dels joves a la tardor.
En aquesta xerrada parlarem d’identificació avançada de limícoles, però l’objectiu no és tant aprendre a identificar totes les subespècies, sinó sortir de la carpa encara una mica més enamorades d’aquest fascinant grup d’ocells.