El DBF Júnior va ser el descobriment de l’edició del 2022 amb una gran voluntat del públic jove per participar a l’esdeveniment. Després de la difícil decisió de l’equip del DBF per seleccionar només 6 dels molts estimulants projectes presentats per nois i noies menors d’edat, considerem que l’activitat es va tractar d’un èxit rotund.
Enguany ho hem tornat a fer: hem escollit 5 joves de diferents pobles i edats que seran els representants del DBF Júnior d’aquesta edició. Us els presentem a ells i als seus projectes:
- El primer Júnior serà en Nil Redon, un jove de 17 anys que ens vindrà a parlar del cens d’ocells nidificants del Maresme en el que hi participa, en el que ha estudiat la relació d’aquests a la Vall de Rials i Teià amb l’ús de pesticides i herbicides seguint el model de conreu amb coberta verda.
- La segona Júnior serà l’Èlia Albert, una jove de 18 anys que ja ha cursat l’últim curs de Batxillerat i que ens ve a presentar el seu treball de recerca anomenat “Els moixons i les estacions”, on ha realitzat un seguiment mensual de la riquesa, abundància i diversitat d’avifauna d’un transsecte de 3 km al municipi de Subirats utilitzant la metodologia del SOCC (Seguiment d’Ocells comuns a Catalunya).
- El tercer Júnior será en Martí Nolla, un jove soci de Picampall amb qui ha fet diferents formacions de fauna. La seva família té un mas en plena natura i en Martí, amb només 12 anys, arrossega els seus pares per impulsar la observació d’ocells a través d’abeuradors, càmeres de fototrampeig, excursions amb prismàtics, instal·lació de caixes niu i sessions d’anellament.
- El quart Júnior és l’Ismael Domínguez, un jove guanyador del Bird Photographer of the Year i del Wildlife Photographer of the Year, i que ara que ja té 15 anys no s’ho ha pensat dos cops per venir des de Cadis al Delta de l’Ebre per explicar-nos amb audiovisuals com viu una jornada fotográfica a la Sierra de Grazalema, ensenyar-nos en directe quines tècniques utilitza amb seva càmera i quin paper tenen les fotografies d’ocells dins de la conservación quan se’n fa una correcta divulgació científica.
- El cinquè Júnior és en Ponç Feliu, un jove apassionat per la fotografia de fauna salvatge i que gaudeix de la natura amb el seu pare, que és el director del Parc Natural del Cap de Creus que també serà ponent aquest any. Ara que el jove està estudiant l’últim curs de batxillerat, ens presentarà el seu treball de final de curs sobre la recolonització de la fauna, especialment mamífers, a una zona afectada per l’incendi forestal de 2022 del Parc Natural de Cap de Creus.
Prepareu-vos per una experiència memorable per totes les d’edats, on els més joves ens ensenyaran com d’entretinguda pot arribar a ser la natura. Tot un conjunt de joves promeses que més val no perdre’s!
En col·laboració amb: