El cap d’Estaca de Bares, a l’extrem nord de Galícia, és una de les millors talaies de tot Europa per estudiar i contemplar el pas d’ocells oceànics. Centenars de milers d’exemplars de desenes d’espècies giren cada tardor per aquesta cantonada d’Iberia amb motiu de desplaçament. Des de l’estació ornitològica d’Estaca de Bares han comptabilitzat que el pas és de més de 275.000 aus cada any, sobretot provinents de l’Atlàntic, el Mediterrani i l’Àrtic en la travessia cap a punts més càlids. Per això el cap d’Estaca de Bars és un veritable tresor per a l’observació ornitològica i va ser declarat Lloc Natural d’Interès Nacional el 1933.
Antonio Sandoval, que porta estudiant aquest fenomen des de fa diverses dècades amb els seus companys, compartirà amb nosaltres la fenologia, rutes i xifres de les espècies més representatives, com el mascarell atlàntic i l’ànec negre comú.
Sandoval és escriptor, ornitòleg i col·laborador en diferents mitjans de comunicació com les revistes “Salvaje” o “National Geographic Viajes”. També és un autor conegut a nivell nacional per títols de llibres com ¿Para qué sirven las aves, BirdFlyway: un viaje en familia por “La Ruta de las Aves”, De pajareo, rutas ornitológicas por España, entre d’altres.