Els parcs nacionals i altres llocs subjectes a figures de protecció van ser concebuts originalment com a espais per a la salut i el benestar de les persones, sota una filosofia humanista i internacionalista.
Tot i que durant moltes dècades aquesta visió s’ha vist relegada a un segon pla, els darrers anys s’ha “redescobert” juntament amb els aspectes relatius a la salut, la cultura, els valors espirituals, l’educació i el benestar, els quals tornen a ocupar un espai important a l’agenda dels espais protegits.
Aquest setembre, María Muñoz Santos, de la Fundació Fernando González per als espais naturals, ens vindrà a parlar del que aporten aquestes àrees protegides per al benestar de la societat.
La Maria treballa al camp de la gestió d’àrees protegides des de fa 20 anys, ocupant-se principalment de la dimensió social de la conservació. A més de formar part de l’àrea de formació de FUNGOBE/Oficina tècnica d’EUROPARC-Espanya des de 2007, coordina i participa en diferents projectes d’àmbit nacional i internacional, amb èmfasi en els aspectes socials de la gestió, relacionats amb la participació, planificació, formació i seguiment, entre d’altres.