El paper de la fotografia de conservació en la recuperació de la baldriga balear

El paper de la fotografia de conservació en la recuperació de la baldriga balear

18-07-2022
El paper de la fotografia de conservació en la recuperació de la baldriga balear

La baldriga balear (Puffinus mauretanicus) és sense cap mena de dubte l’ocell globalment més amenaçat que viu entre nosaltres. Tant és així, que aquesta és una de les poques espècies europees que estan catalogades com a ‘en perill crític’ a la llista vermella de la UICN.

La seva població mundial s’estima al voltant de les 2500 parelles i totes elles crien a les Illes Balears, si bé, fora de l’època de nidificació, el seu rang és força més extens i se la pot trobar en tota la meitat occidental de la Mediterrània i a l’Atlàntic fins a més amunt de les Illes Britàniques i tan avall com davant les costes senegaleses.

Més enllà de la petitesa de la seva població mundial, les principals causes d’amenaça de la baldriga balear són les captures accidentals en arts de pesca, la depredació per part de colònies de mamífers i la contaminació lumínica, que fa que els joves, en abandonar el niu, es desorientin amb les llums de les ciutats i col·lideixin amb edificis o caiguin a terra on són extraordinàriament vulnerables.

L’Oriol Alamany ens parlarà del seu projecte fotogràfic de conservació, dut a terme al llarg de tres anys, i que va tenir com a objectiu capturar en imatges tota la feina que realitzen els científics per poder conèixer millor aquesta espècie i de retruc saber què cal fer per aconseguir la seva salvaguarda. La baldriga balear és un patrimoni mundial, però la responsabilitat en bona part és nostra.

Noticia_OriolAlamany

Dintre de:

Notícies

Altres notícies relacionades

Deltabirding Festival
  • Organitzadors principals

  • Organitzador associat

PATROCINADOR GLOBAL DEL FESTIVAL

Suport Institucional

Delta Birding Festival